Referentie

“Paarden voelen van nature haarfijn aan wat de innerlijke gemoedstoestand is van degene met wie ze contact hebben”, las ik onlangs. En na twee coachingsessies door Monique Wassenburg met haar paard Sandino kan ik dat volledig beamen. Er gebeurde zoveel in de sessies, maar het belangrijkste was wel het grote contrast tussen de eerste en de tweede coachingsessie, waar ongeveer een maand tussen zat. Was Sandino de eerste keer bij de start nog minutenlang aan het rennen en draven, bij de tweede keer had ik direct contact, alsof we elkaar kenden. Het verschil tussen onrust en rust! Ik heb met plezier en trots opdrachten met Sandino uitgevoerd en doordat Sandino mij elke keer een spiegel voorhield op al mijn gevoelens (bewust en onbewust) ben ik meer te weten gekomen over mijzelf, zowel over sterktes als over onderwerpen waaraan ik (verder) wil werken. Monique weet je in dit bijzondere proces van meet af op je gemak te stellen en goed te begeleiden, waarbij vrijheid voorop staat in je eigen proces, en zij op het juiste moment weet te sturen. ”

Ray Vincentie

Referentie

“Monique heeft mij geholpen om meer inzicht in mijn houding naar anderen te geven. Dat doet ze met behulp van haar paard Sandino. Sandino geeft prachtig mijn non verbale communicatie weer, waar ik me vaak niet van bewust ben. Ik ben nu 2x geweest en iedere keer is er wel weer iets nieuws te ontdekken over mijzelf. Monique zelf helpt je verder met de inzichten die je krijgt door open vragen te stellen. Ze heeft geen oordeel over je gedragingen waardoor ik heerlijk vrij en onbevangen aan mijn eigen ontwikkeling kan werken. Monique is daarnaast uiterst professioneel en betrokken en ze neemt alle tijd voor je. Ze zit in dit vak echt op haar plaats en dat merk je aan alles! Dank Monique, je hebt me ervaringen rijker gemaakt waar ik direct mee aan de slag kan.”

Individuele coachsessie, Anoniem

Referentie

Coaching met paarden is een bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden. Met name de coaching door Monique en haar prachtige andalusier Sandino is helemaal een prachtig iets. Kenmerkend van deze coaching was voor mij de betrokken manier van Monique en het zo mooi natuurlijke gedrag van haar prachtige vriend Sandino die mij deze ochtend een aantal wijze lessen heeft geleerd.

Ilona Mooij