Afgelopen vrijdag 10 januari 2020 werd het LOGA (Landelijk Overleg Gemeenteambtenaren Arbeidsvoorwaardenoverleg) ontvangen door Burgemeester Roel Cazemier, gemeente Krimpenerwaard, op het oude Stadhuis van Schoonhoven. Dit ter gelegenheid van de lancering van de website Cao Gemeenten. Ik werk als secretaris voor het LOGA.

Wat een voorrecht om in deze omgeving te mogen werken! De enorme historie is gewoon voelbaar. Een prachtig pand met geweldige kamers, meubilair en schilderijen. Alsof je in een museum beland.

Na de lancering hebben we ook nog kunnen genieten van de stad Schoonhoven en natuurlijk van alle prachtige sieraden en gebruiksvoorwerpen. En het verschil tussen een zilversmid en een goudsmid geleerd. Nooit geweten! Weet jij het?

Op 18 december 2019 nam het Werkgeversservicepunt Den Haag afscheid van zichzelf met een gezellige medewerkersbijeenkomst.. Met ingang van 1 januari 2020 vormt het WSP samen met de Haeghe Groep de nieuwe organisatie Den Haag Werkt.

Tijdens deze bijeenkomst werd ook ik met bloemen verrast. Eind december stoppen (voorlopig) mijn werkzaamheden voor de gemeente Den Haag. In de afgelopen jaren heb ik vele mooie en diverse opdrachten voor Den Haag mogen vervullen, waaronder manager Brugplekken en Beschut Werk, Programmamanager Bureau Zelfstandigen, Programmamanager Verbeterplan Opdrachtgeverschap SZW en de laatste opdracht: Interimmanager Servicepunten Arbeid.

Steeds opnieuw een deel van de organisatie begeleiden naar andere werkwijzen, verbinden van interne en externe partners rondom de klant (burger), het implementeren en borgen van de aangepaste werkwijzen en natuurlijk het bijbehorende resultaat bereiken: zowel in medewerkers die (weer) voldoening halen uit hun werk als de burger die goed en passend geholpen wordt door een organisatie(-onderdeel) die weet waar zij voor staat.

Iedereen ontzettend bedankt voor de fijne samenwerking, de lach en de traan, alle dingen die we samen bereikt hebben en die ik voor jullie heb mogen doen. Het was geweldig!

Veel succes en plezier met Den Haag Werkt en hopelijk tot snel!

De afgelopen weken heb ik mezelf de Masterclasses Veranderkunde via MI Academy, Vakmedianet kado gedaan. En een kado was het! Met geweldige sprekers zoals Gerda van Dijk, Hans Vermaak, Gabriël G. Anthonio, Jitske Kramer, Henk Volberda en de eerste masterclass werd verzorgd door René ten Bos, Denker des Vaderlands.

Hoe fijn is het om woorden te krijgen bij de dingen de je al doet of waar je tegen aan bent gelopen in de dagelijkse praktijk. En heel veel inspiratie gekregen door deze professionals! De afgelopen weken heb ik vanuit diverse invalshoeken naar organisaties leren kijken: o.a. vanuit de biologie (ecosystemen), antropologie, sociologie en filosofie. En al deze ‘brillen’ geven nieuwe en toch vertrouwde inzichten.

Zomaar een paar dingen die mij als eerste te binnen schieten als ik terugdenk aan de afgelopen weken: Wat werkt, wat niet en waar ligt dat dan meestal aan? Veranderen is vooral een morsig proces, trial en error en wordt het mooist als het vanuit gedeelde waarden gebeurt, met kennis van de huidige dynamiek en cultuur.  Cultuur is niet maakbaar: zij ontstaat en bestaat tussen mensen, ongeschreven regels, taal, rituelen. Een eindpunt staat nooit vast, de weg is de verandering.

En nog veel meer wat ik hoop toe te kunnen passen bij mijzelf en voor mijn opdrachtgevers. Echt een aanrader voor iedereen die Anders wil Veranderen.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat dat nu is, dat coachen met hulp van paarden? In samenwerking met Vereniging Eigen Paard en Horsebuddy, organiseren we op 17 juni a.s. een kennismakingsmiddag. Na een korte uitleg over de werkwijze gaan we snel ervaren en leren samen met de paarden. Meedoen, kijken, luisteren en vragen stellen. We hopen op een zeer leuke en leerzame middag!

Wil je meedoen? Klik hier om je aan te melden. Graag tot zondag de 17e juni!

Het ministerie van SZW, GGZ Nederland, UWV en de Programmaraad organiseren het Kennis- en Participatiefestival: Naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Dit festival is op 24 mei 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur met een inloop vanaf 9.30 uur in 1931 Congrescentrum te ‘s Hertogenbosch. De staatssecretaris van SZW, Tamara van Ark, en de staatssecretaris van VWS, Paul Blokhuis, openen de bijeenkomst.

Samen met Ard van Oosten -o.a. psychiater, bedrijfskundige- geef ik ’s middags een workshop over Implementatie en borging van samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen van de Gemeente. Hierin gaan we in op voorbeelden vanuit de praktijk, wat werkt en wat en niet. Maar vooral in gesprek met de mensen in de zaal. Waar loop je tegenaan, hoe kan je verder, etc. Ik heb er heel veel zin in en vind het super dat ik als spreker aanwezig mag zijn.

Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Vandaag mijn laatste werkdag als Interim (Verander-)manager bij het team Brugplekken & Beschut Werk, werkgeverservicepunt Den Haag. Het waren 2 fantastische jaren waarin we samen veel bereikt hebben. Super team, gave samenwerking met De Haeghe Groep en alles en iedereen in beweging!
Dank voor alles!

Het mooiste afscheidscadeau? Een poëzie-album met persoonlijke teksten van al mijn teamleden, een wijs uiltje en een prachtig klein beeldje